YENİ DİN PROJESİ BLUE BEAM - MAVİ IŞIK PROJESİ


ELON MUSK HAYATI

Daha çok, az bildiğiniz yönleri ile Elon Musk’ın hayatını incelemeye çalışacağız. Zira burada vikipedi gibi şu yılda şu oldu bu yılda bu oldu gibi ansiklobedik bir bilgi vermeyeceğim. Bu videoda daha çok az bilinen ve enteresan taraflarına değindiğimiz konulara yer vereceğiz. Gerçekten şansı bir adam mı? Önerilerini dikkate almak gerekir mi? Bir projemi? Gibi bir çok soruyu cevaplandıracağımız bir video olacak.

1-Elon Musk kimdir?

Mühendis ve endüstri ürünleri tasarımcısı bir girişimci.

Günümüzün alışıla gelmiş girişimcilerin aksine üretimde aktif rol üslenen liderlerinden. Standar türk girişimcilerinde sadece fikir vardırya, pratik anlamda yönetim dışında hiç bir fikir sahibi değillerdir. O durum amerikalı girişimcilere baktığımızda artık son buluyor gibi gözükmekte.  Elon musk kendi şirketi olan Spacexde mühendislik ve tasarım ofisleri şefi olarak görev yapıyor. Şimdi türk ve yabancı girişimciler arasındaki farkı sizin yorumlarınıza bırakıyorum. Zaten genelde bizde bir işi kurayım sonra dokunmayım rahat yaşayım mantığı olduğu için genelde dünya çapında bir şey yapamıyoruz.

Elon musk’ı iron man filmindeki tony starkın gerçek olsaydı o olurdu demek yanlış olmaz sanırım. Hatta iron man 2 filminde kısa bir süre rol almıştır.

Nasa faliyetleri dışında bilinen uzay çalışmaları ile yakından ilgilenen ve projeler yapan en tanınmış isimdir kendisi.

2- Sıradışı aile ve sıradışı çocukluk yılları

Beklediğiniz gibi Amerikada doğmuş, öyle çılgın bir çocuk değildi. Hatta her şeyden habersiz sesiz sedasız yaşayan bir çocuktu.

Bir çok kez okul arkadaşları tarafından şiddete maruz kalan ve bunun sonucunda özgüven kaybı yaşadığını çıkmış olduğu tv programlarında belirtmiştir.

Fakat sonradan açılıyor tabi 12 yaşında geliştirdiği bilgisayar oyununu olan Blastar’ı  500dolara satıyor.

Elon Musk’ı uzun zamandır takip ediyorum, ilk zamanlar farklı şekilde yansıtılıyordu. Göçmen bir aileden başarı öyküsü gibisinden fakat bunlar insanlar tarafından inanılmayınca yavaş yavaş değişti.

Anne kanadalı babası güney afrikalı bir beyaz olarak belirtilmekte. Anne diyetisyen baba Errol Musk ise, Güney Afrika'da doğmuş elektromekanik mühendisi, pilot, denizci, danışman ve emlak geliştiricisi olduğu belgelendi.

En son 18.yy insnlarında bu kadar farklı meslekleri yapan insan olduğunu görüyoruz.

Zaten aile hakkında çatlaklar burada başlıyor. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar