Rockefeller Ailesi Nereden Gelmiştir? Osmanlı Arşivlerinde Bile Varlar!


Rockefeller hanedanı

Bu aile dünyanın finansal anlamda en zengin ailelerinden biridir. Başlıca işleri petrol endüstrisi, finans ve politikadır.

Bu aile kendileri gibi güçlü diğer aileler ile birlikte dünyayı etkileyecek kararlar alıp uygulamaya geçirecek güçtedirler.

Bu aile neler mi yapabilir?

Savaş çıkarıp, çıkarlarına uymadığı durumda savaşı bitirebilir,

Dünya üzerinde istedikleri aileyi güç sahibi yapabilir,

Destekleri siyasileri iktidar yapabilir,

İstedikleri kişi ya da devletlere ambargo uygulayabilir. 

Ticarete istedikleri gibi yön verebilir,

Yarattıkları algıyla arz talep ilişkisini manipüle edebilir.


Bu ailenin iş kollarından birisi için politika var demiştik. Asıl gücünü de buradan almaktadır.

Politika bir ailenin nasıl iş kolu olabilir diyorsanız, kazançlarının büyük çoğunluğunun yolunu politikayla açmışlardır.

Ailede Amerikalı olma bilinci yoktur. Kendilerini dünyanın sahibi olarak görmektedirler.

Esasen Amerikalı değillerdir zaten. İngiliz kökenli Amerikalı olmaları için İngiliz olmaları gerekiyor ama bu ailenin soyu eski roma dönemine kadar gidiyor.

Ailenin hikayesi Johann Peter Rockefeller ile başlıyor. Daha doğrusu göç etmesiyle başlıyor.

Philadelphia’a göç ediyor. Bu resmi kayıttır fakat bu aile sürekli olarak güç kazanana kadar göç etmişlerdir.

Göç niye edersiniz?

Daha iyi bir yerde yaşamak için ya da orada olan insanlar tarafından istenmediğinizde bu iş gerçekleşir. 

Rockefeller ailesi doğuştan ticaret kafasında olan ve sistem kurmayı iyi bilen bir ailedir.

Ailenin bir yerde barınamamasının sebebi genel olarak otoritelerle iyi anlaşamamasıdır.

Yapmış oldukları ticaretlerle kazançlı çıkacakları yolu her zaman bulurlar. Belli noktadan sonra oranın yerli halkının önüne geçtiğinde halk tarafından dışlanmışlardır.

Gittikleri birçok noktada bu durum değişmemiştir.

Ama buraya kadar sadece ticaret yaparak bu işin olmayacağını anlıyorlar. Sürekli otorite sahibi olan kişiler tarafından işlerine çomak sokuluyor, kendilerini merkezi otoriteye yakın tutmaya karar veriyorlar.

Ticareti iyi yapmakla bu iş sadece belli noktaya kadar devam eder sonrasında siyasi yakınlık kurmadan devlet içinde söz sahibi olmadan sil baştan bu işler olmayacağını anlarlar.

Ticaretteki altın kuralları kişiye hakkından fazla ver bağlantını güçlendir. Durum normalleşince verdiğin imkanları geri al ve sistemi çalışır şekilde bırak.

Bu mantık çerçevesinde ticaret yaptıkları rakipleri bu şekilde zayıflatmışlardır. Gerekirse çok az kazançla sistem oturana kadar ticaret yapıp rakiplerini egale etmişlerdir.

Zaten bu kişilerin hırsları babadan oğula geçmektedir. Çocukları bu doğrultuda yetiştirdikleri için daha çok kazanmak bunlar için çok önemlidir.

Bu iş biraz egosal bir durum aslına bakarsanız. 

Ticaret yaptıkları yerlerde dikkatler üzerlerine çekildiğinde her zaman halk tarafından dışlanınca merkezi yönetime kayıyorlar.

Bunun için birçok şey yapıyorlar. Dönemin Britanya kralının yanına girmek zor olacağı için, saray içerisinden prenslere yardımcı olarak iktidarı almaları için onlara yardımcı olmuşlardır. Çünkü iktidara gelecek prens bunlara borçlu ya da minnettardır. 

Soylu olmayan kişilerin toprak alamayacağı dönemlerde toprak sahibi olmalarının sebebinin altında bu yatıyor. 

İlk topraklarını plantasyon’dan aldıkları söylenir ama bu topraklar kraliyet tarafından Rockefeller ailesine verilir. 

Bölgeden elde ettikleri kahve pamuk gibi ürünleri yeni dünya ticareti için ileride kullanacaklardır.

Kahvelerin çok olduğu ve doğru düzgün tercih edilmeyen ürün olduğu zamanlar, arz talep dengesini manipüle ederek devasa miktarda boş yere ziyan olan ve çok ucuza maal edilen ürün üzerinden çok ciddi vurgun yapmışlardır. William A. Rockefeller’a göre satmayacak hiçbir şey yoktur, sadece nasıl sunacağını iyi bilmelisin derdi.

Aile soylu olmadan soylu aileler gibi statü kazanmaya başlar. Bu durum soylu aileler arasında ses çıkarsa da bizzat otorite tarafından desteklendikleri için sorun teşkil etmez.

İngilizler tarafından güç kazansa bile tam olarak bu aileyi üst yakalarla bir tutmazlar. Bu sınıf ayrımı belki de bu ailenin bu noktalara gelmesini tetikleyen şeydir.


Soylu olmayan bir kişiye neden toprak verdiler?

Biritanyada her ne kadar kral kraliçe sözü geçse bile soylu olmadıkları için tam istedikleri statüyü verememişlerdir.

Belli noktadan sonra ülke ile ilgili ve kritik noktadaki isimlerle alakalı bilgileri sayesinde yolları yeni dünya ile kesişecektir. Amerika keşfinden sonra İngiltere bu ailenin sıkıntı oluşturabileceğini anladığı için yeni dünyayı keşfetmesinin yolunu açar. 

Yani elindeki bilgiler bu ailenin yolunu açacaktı. İngiltere ise kazanç olacaktı. Onlara orada güç verirse soyluları rahatsız edecekti ama bu şekilde olunca durumu iyi şekilde yönetmişlerdir.

Amerika Rockefeller ve onun yanında bazı aileler için büyük bir fırsat olacaktı. Orada hiçbir engel ile karşılaşmadan zenginliklerine zenginlik katacak, rant üstüne rant sağlayacaktı.

Klasik anlatılan fakir bir new york kasabasından gelip amerikayı değiştirme durumu, ailenin geçmişine baktığımızda mümkün değildir. Çünkü New york öncesi ticaret yaptıkları gözükmektedir. Hikayelerinde buna benzer oturmayan çok fazla detay göreceksiniz zaten.

İlk olarak ingilterenin ihtiyaçlarını karşılayacak işlerle uğraşsalarda sonrasında kendileri gibi güçlü olan diğer ailelerle neden İngiltere gibi bir ülke yapmıyoruz düşüncesine kapılırlar ve amerikanın ranta açılma dönemi başlar.

Bu rantla birlikte büyüyen farklı ailelerde olur.

 John D. Rockefeller ve Jr John D. Rockefeller bu ailenin en kritik isimleridir. Bunlar baba oğuldur. 

Bu aile arz talebi oluşturmak için üniversitelerin iletişim bilimleri üzerine araştırmalar yapmaları için ciddi finans destekleri sağlamışlardır.

Aynı zamanda petrolün kullanımını yaygınlaştırmak için petrol kullanılacak ürünler geliştirilmesi yönünde destek vermiştir. 

Dünya petrol endüstrisinde tek el olmuşlardır. Günümüzde bile petroller biraz az sattığında koyacak varil bulunamıyor, o dönemlerde az kullanıldığı için sudan ucuz bir ürünü değerli kılarak servetlerini çok üst noktaya taşımışlardır.

O noktaya gelene kadar algı yönetimi, politika, finans, petrol ve çok daha fazla şeyde başarılı olmuşlardır. 

Aile bu noktaya geldiğinde kendilerine soylu diyen aileleri küçük görmüş ve bunları altında çalıştırmaya başlamıştır. Yani soyluları çok iyi şekilde kullanmıştır.

Bu noktaya gelmeleri onlarda büyük bir kibir yaratmıştır. Sadece Rockefeller ailesi için değil yükselen diğer aileler içinde geçerlidir. 

Eskiden soylu aileler ile evlilik yapmaya çalışan aile modelinden çıkıp, aile dışından evliliklere karşı olan bir aile haline dönmüşlerdir. Aile dışından evlilik olsa bile bir çoğu trajedi ile sonuçlanmıştır bu durumların.

Bu aile ile alakalı ilk deşifreleri yapan bir çok kişi kayıplara karışmış veya ifadelerini değiştirmişlerdir. Bu aile her işte en iyi olan kişilerle çalıştıkları için iletişim bilimcilerinin tavsiyesi üzerine ciddiye almamaya karar vermişlerdir. Çünkü haklarında anlatılan şeyler o kadar uç noktadadır ki insanların duyunca inanacakları cinsten değildir. Zaten istedikleri gibi piyasa yönetimi yaptıkları için insanların düşüncelerini etkileyecek farklı şeyler buluyorlardı.

Radyolarda insan beynine gönderilen sinyaller ve nasıl tepkilere yol açıyor gibi bir çok deney hiçbir şekilde izin alınmadan kitleler üzerinde yapılmıştır.

2. dünya savaşında savaş üzerinden psikolojik birçok deney sonuçlarının zararı düşünülmeden tereddüt edilmeden yapılmıştır.

Ailenin tarihi objeler ve teknoloji üzerine özel ilgileri vardır. Amerika uzay çalışmalarının bile finanas destekçileri arasında yine bu aileyide görüyoruz.

Şuanki amaçları insanların zihnini daha rahat yönetmek için çalışmalar yapmak. Bunun için beyin çipine kadar bir çok şey canlı denekler üzerinde denenmiştir.

Algı yönetimi konusunda bir şeyin inandırıcılığını yitrtmek için piyasaya bu konuyu servis edip sonrasında komplo teorisi olarak kalmasını sağlayarak odak noktalarını rahat bir şekilde değiştirebiliyorlar.

Toplum ayaklanmasın zengin sistem devam etsin diye kapitalizimi ayakta tutmaya çalışıyorlar.

Şuan odaklandıkları şey yeni enerji elementi aramak. Bu onların uzay macerası için gereklidir.

Yani şuan yeni Amerikalarını keşfetmek istiyorlar… 











Yorumlar

Popüler Yayınlar