51.BÖLGE HAKKINDA TÜM DETAYLAR!


51. BÖLGE

51. Bölge birçok komplo teorisine yol açmış dünyanın en gizemli faaliyet yürüten yerlerinden bir tanesidir. Bu videoyu çekme sebeplerimizden bir tanesi konuya güncellik kazandırmak aslında.

Bildiğim ve hakim olduğum bir konuydu ama konuyu tekrar incelemek istedim. Çünkü anlatılan bir çok içerikte kopuk parçalar var. Bu videoda tüm taşları parçaları yerine oturtacağız. 

51. Bölge toplum tarafından ufo araştırmaları yapan yer olarak bilinmekte. Amerika bu bölgenin varlığını ilk başta kabul etmiyor. Sonrasında içeriden sızan bilgilerden ve eski çalışanların itiraflarından sonra bu bölgenin bir, hava araçları araştırma merkezi olarak kabul ediyor.

Pentagon etkisiyle roswell kazasında bulunan belgelerin tamamı o dönem gizlilik gerekçesiyle iptal edilmiştir. Üstü bir şekilde örtülmüştü yani.

Roswell olayından 66 yıl sonra  400 sayfadan fazla resmi bir raporla 51. Bölgenin varlığını ve roswell olayını resmi olarak kabul etmişler diyebiliriz.  

Roswell olayı için şunu söyleyebilirim, 1947 yılın gerçekleşen bir ufo vakasıdır. Ufo sizin bildiğiniz gibi uzaylı demek değildir. Tanımlanamayan uçan cisim diyebiliriz.

Şunu belirtmek gerekiyor ki roswell olayında görev yapmış çalışanların itiraflarından sonra 51.bölge gündeme gelmiştir. 51. Bölge konusu pek çok zaman ciddiye alınmamış ve sonradan kabul edilmiş bir yerdir.

Hükümetin sunduğu raporda olay bir şekilde kabul edilse de açık açık uzaylılarla alakalı bir şey geçmemektedir.

Fakat sadece arge yapılan bir yere neden ziyaretçi alınmamakta? Sorusu kafaları çok fazla karıştırmaktadır.

Peki bu yer tam olarak nerede?

51.bölge Las Vegas’ın 150km kuzeyinde , Groom Gölü yakınında olup Nevada Test Sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri sahası'yla çevrelenmiştir. En yakın yerleşim birimi, hemen kuzey sınırında bulunan Rachel Kasabasır'dır. 51. Bölgenin içinde bulunduğu arazi 76 km2'dir.

76 kilometrekarelik girişi yasak olan bir bölge düşünün.  Böyle bir araştırma yerinin varlığı 1947 yılında ilk roswell olayında gündeme gelmişti. Roswell olayında abd ufo bulgularını araştırmak için 51.bölgeyi kullanmıştır. Ya da 51.bölgeyi kurmuştur.

Bu arada 51. yerin popüler adlarından Bölge bu bir tanesidir. , Watertown Strip, Paradise Ranch, The Box, Groom Lake, Neverland  bu isimlerden bazılarıdır. 

Hükümet raporlarına göre bu alan gizli savaş teknolojisi araştırmaları yapıldığı için üst düzey koruma ve gizlilik hesabına dikkat edildiğini söylemektedir. Yani hükümet uzay gemileri değil ucaları araştırıyoruz demektedir.

Şimdi parçalar yerine tam oturmuştur diye düşünüyorum.

51. bölgeden bahsedilirken genelde roswell olayından hiç bahsedilmez ama  bu iki konu birbirine etle tırnak kadar bağlıdır. 

Bu yer esasen abd’nin çok gizli araştırmalarını yaptığı bir bölge aslına bakarsanız. Bu araştırmalar neler deseniz, eski çalışanların itirafları ve olay tanıklarından gelen bilgilere göre burada ufo araştırmaları yapıldığı belirtilmekte

Hatta abd’nin  güçlü bir teknolojiye sahip olmasının sebebini bu araştırmalara bağlıyorlar. Abde bu araştırmalardan elde ettiği bilgilerle teknolojisini çok ileriye taşıdığı belirtilmekte. 

51.bölgeye izinsiz devlet görevlileri bile girilememektedir. Bölgenin koordinatları bellidir ve harita uygulamalarından net bir şekilde aslı gözükmemektedir. Söylentilere göre görünen dışında merkezin büyük bölümü yeraltında kalmaktadır.

Bölgeye giderken birçok uyarı levhası görürsünüz. Bu uyarı levhaları bölgeye yakınlaşırken daha sık çıkmaya başlar. Bölgeye 3 km falan yaklaştığınızda aracınız durdurulur. Olmazda gizli bir şekilde giriş yapmaya çalışırsanız görevli personellerin özel vur emri vardır. Bölge civarında vurulduğunuzda muhtemelen soruşturma falan açamayacaksınız. 

Şansını denemek isteyen bir grup genç facebook üzerinden bir araya gelirler ve 51.bölgeye girmeye çalışırlar. Grup sayısı çok fazla olduğu için hepimizi tutuklayamazlar ve bazılarımız mutlaka girer düşüncesiyle hareket ederler ama onlarda giremezler. Bölgeye yakın bir yerde kamp yaparak dönmek zorunda kalırlar. 

51. bölgeyle alakalı birçok itiraf vardır. Bunların çoğu olaydan çok uzun zaman sonra itirafta bulunmuşlardır.

“O dönemde üssün halkla ilişkiler subayı olan Teğmen Walter Haut, ölümünden sonra açılmak üzere yazdığı mektupta, ABD ordusunun birçok teknolojiyi roswell kazasında ele geçen dünya dışı uzay mekiğinden aldığını iddia etti.”

Teğmen Hunt’ın itirafı neden önemliydi? Çünkü  olayın uzaylı vakası olarak döndüğü dönemde uzaylı vakası olmadığını söyleyerek yalanlayan askeri görevlilerden bir tanesi Hunt’dı.

Haut, mektubunda üs komutanı Albay William Blanchard’ın kendisini 84. no’lu hangara götürdüğünü, 5 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde, yumurta şeklindeki metalik uzay mekiği ile 120 cm boyunda, büyük kafalı iki uzaylı cesetini gösterdiğini yazdı. Haut, yufka kadar ince olmasına rağmen demirden daha sert duran malzemenin dünya dışından geldiğine emin olduklarını söyledi.

Yalanlar insanoğlu ömründen uzun değildir diye boşuna söylememişler. 

Hükümetin savunmasını biraz inceleyelim isterseniz. O dönem için başka ülkelerin savaş uçakları incelemek mantıklı bir harekettir. 2.dünya savaşından elde edilen teknolojik araçlar vardır. Oradan bilgi edinip kendi teknolojinizi geliştirebilirsiniz. Peki günümüzde neden hala aktif şekilde çalışmakta?  Sorusunu soramadan geçemeyiz.

Konuyla alakalı ciddi bir itirafta 51. Bölge'de çalışmış Amerikalı Boyd Bushman’dan geliyor.

Bushman’ın muhtemelen elde ettiği bilgiler roswell kazası sonucunda elegeçirilen bilgiler olabilir.

Bu bilim adamı uzaylılar var mı gibi sorulara araştırmaya yaptığı dönemde elde ettiği fotoğraflarla cevap veriyor. Kendi açıklamasına göre 2 farklı türden canlı olduğunu belirtiyor. Bu fotoğraflara bölgede çalışırken gizlice çektiğini belirtiyor.

Aynı zamanda şuan hala hayatta olan bir grup insanında uzaylılar üzerine yapılan araştırmalara şahit olduğunu belirtiyor.

Uzan parmaklı ve ayakları perdeli yapıya sahip olan uzaylıların Quintumnia gezegeninden geldiğini belirtmiştir. Bu aynı zamanda uzaylılarla bir şekilde iletişime geçildiğini göstermektedir.

Bu arada Boyd Bushman öyle sıradan bir bilim insanı değildir. 

Boyd Bushman 51.bölgeyle alakalı bu açıklamaları yapınca dünyada bu olay epey gündeme gelmiş ve günümüzde belkide onun sayesinde 51.bölge resmen abd tarafından bir şekilde kabul edilmek durumunda kalmıştır.

Boyd Bushman açıklamasına abd tarafından hiçbir şekilde yalanlama gelmemiştir. Bu durum Boyd Bushman’a inanan insan sayısınıda oldukça arttırmıştır. Olaydan belli bir süre sonra bir takım grup tarafından fotoğrafların imitasyon olduğu dedikodusu yayılmaya çalışılmıştır. Ama imitasyon olup olmadığını kimin incelediği belli değildir. Boyd Bushman öldükten sonra konuyu anlatan ses kaydı çıkmıştır. Ama o ses kaydı çok sürmeden piyasadan tamamen silinmiştir. Yerine ses kaydının birçok versiyonları piyasaya sürülmüştür. Bundan dolayı hangi ses kaydının gerçek olduğu bilinmemektedir.

Şu bir gerçek ki Boyd Bushman 51. Bölge konusunda hükümet üzerinde ciddi baskı kurmuştur.

Şunu unutmayalım, 51.bölgede zamanında yalanlanıyordu roswell olayıda. Yıllar sonra bunlar resmi rapor şekilde kabul edildi. 


Boyd Bushman‘ın anlattıklarına  ciddi yalanlama gelmemesi ve yıllar önce öne sürülen ve abd tarafından yalanlanan şeylerin kronolojik olarak itiraf olarak gelmesi, aklımıza şu soruyo doğruyo?

51. bölge itirafları zaman içerisinde tamamı kabul edilecek mi?






Yorumlar

Popüler Yayınlar