DEĞİŞEN DÜNYANIN İLK ADIMI KRİPTO PARALAR!


DÜNYA YÖNETİM ŞEKLİ DEĞİŞİYOR

Dünya bu zamana kadar merkezi sisteme o kadar bağlı kalmıştır ki bu sistem olmadan bir topluluk düşünmek olanaksız hale gelmiştir. Bu sistem zaman içerisinde yumuşayarak belli değişiklikler gösterse de temel mantıkta aynı şekilde devam etmiştir.

Ortaçağ da krallıkların yönetim şeklinden günümüz kapital sisteme uzanan bir yönetim şeklinden bahsediyorum.

Şimdi bu yönetim şeklinin köklü bir şekilde değişeceği döneme tanıklık ediyoruz. KRİPTO PARALAR.

Dünyayı şuanda belli devletler, hatta bu devletleri bile yöneten belli aileler var. Bu büyük güçlerin kökeni ortaçağlara kadar gitmekte. Bu kişiler günümüz sistemini tamamen otorite sistemi haline getiren ve merkez tarafıdan rahat bir şekilde kontrol altına alınabilecek bir topluluk yaratmak için üst düzey çalışmalar yapmışlardır. Sonuç olarak ortaya çıkan şey günümüz sistemidir.

Bu sistem sadece sistemi kuran tarafından kazanç elde edilen bir sitem olduğu için sistem dışarısında kalırsan varlığına devam ettiremeyeceğin acımasız bir sistemdir aynı zamanda.

Bunları anlatma nedenim, kripto detayları ile bu konunun çok yakından ilişkili olmasıdır. Bir çok kişi bu kripto para sisteminin dünyanın geleceği olarak değerlendirse bile, niye böyle değerlendirdiğinden kendilerinin bile haberi yok. Tamam trend para birimi, tamam yeni nesil işlemler ve dahası… O herkesin kafasında olan boşluğu bu gün biraz daha netleştireceğiz.

Dünyada belli bir yönetim şekli var. Bu yönetim şekli tüketimin her alanında bizi yönlendirmekte.

Ama tüm bunların ötesinde belli bir sistem ihtiyaç sistemi içerisine sokmakta.  Örneğin büyük bir paranız varsa bu parayı yöneten bir bankanız ve o paranın yıllık belli maliyetleri var. O paranın etki ettiği merkezi borsalar. O parayla işlem yapmak için bankaya ihtiyacınız var. Dolayısıyla bir merkeze bağlı olan para birimini tercih edip o para birimini çıkaran otoriteye güç katmış oluyorsunuz. Bu para birimi dolarsa dolara, Euro ise euroya güç katıyorsunuz.

Kripto paralarda bankada sizsiniz, bankacıda sizsiniz. Paranızın arkasında belli bir merkezi güçte yok. Dolayısıyla böyle bir şeyin içindeyken, sistemin içindeki zoraki size dayatılan bir çok şeyden sıyrılıyorsunuz.

Kripto paralarla alakalı bir çok dedikodu üretiliyor. Büyük güçlerin böyle bir şey çıkardığı ve dünya yönetim şeklini büyük güçlerin bu tarafa çektiği yönünde. Ama önümüzdeki datalara baktığımızda datalar bunun aksini söylemekte.

Mevcut merkeziyetçi ve para üzerinden güç sahibi olan büyük güçlerin yönetimine başkaldırı olarak düşünebilirsiniz. Kripto para sistemlerinin açtığı ve açabilecek olduğu yolları.

Günümüzde mevcut para sistemlerini baz alarak bazı ülkelerin sadece para sistemini kullanmamız bile o ülkelerin hiçbir şey yapmadan para kazanmalarını sağlamakta.

Bu sisteme dur demek için olsa gerek: Satoshi Nakamato adlı kişi ya da kişiler  uçtan uca elektronik ödeme sistemi olan Bitcoin'e dair teknik yazılarını yayınladılar. Böylece Bitcoin merkezsizleştirilmiş, üçüncül müdahalelere karşı korumalı kripto para birimi olarak ortaya çıktı.

Kripto paralar başlarda güvenilirliği tartışılsa da günümüzde birçok kişi tarafından kullanılmakta. Merkezi otoriteler bunu bir tehlike olarak gördüğü için, özellikle para birimi değerli olan devletler kripto zincirini tamamen karşıdır, karşı olmayanlarda desteklemektedir.

YANİ DEVLETLER OTORİTE KAYBI YAŞAMAMAK DİRENECEKLER, DİRENİYORLARDA

İşin finansal kısmı uzmanlık alanım olmadığı için çok fazla finansal detaya girmeden mantığını anlatmaya çalışıyorum.

Toparlayacak olursak, kripto paralar dünyada ilk defa arkasında güç olmadan belli bir topluluk tarafından kullanılan bir para birimi olduğu için dünya yönetimine karşı bağımsız olarak geliştirilmiş bir sistem zincirinin sadece başlangıcıdır. Bu sistem zinciri dünyayı yöneten kuruluşların otoritelerini zayıflatmak ve ellerindeki en büyük koz olan para sistemi üzerinden para kazanma serüvenlerinin sonu getirme ihtimali olan ciddi bir durumdur.

Kim bilir kripto paralardan sonra dünya yönetim şekline etki edecek neler çıkacak?

Bu hakkında ön seziniz varsa yorum olarak belirtebilirsiniz.

 


Yorumlar

Popüler Yayınlar