Google Chrome reklam oynatma sorunu! (ÇÖZDÜK)

Google Chrome tarayıcısı'nın java desteğini kesmeyi desteklemesiyle birlikte reklamlar oynatılamaz hale geldi. Bunun için tek çözüm swf (flash dosyası) dosyalarını html5 formatına çevirmek...




Eğer reklamınız bu şekildeyse bir kaç farklı şekilde çözebilirsiniz...

1. seçenek gif. animasyon formatı. Bu format geçici bir çözüm olabilir ama dezavantajlı bir çözümdür. Dosya boyutu yüksek ve görüntü kalitesi çok düşüktür. Bunun sebebi ise gif. dosyalarının max. görüntü kalitesinin 256 renk değerinde olmasıdır.Mecazi anlamda bakarsak pixelleri gözünüzle sayabilirsiniz:)

2.Dosya dreamweaver üzerinden düzenlenir.Fakat bu yöntemle düzenlenen html dosyaları bazı paneller tarafından desteklenmez dfb ve benzeri panellerden reklam yayınına alamayabilirsiniz. Kendi tasarladığınız web sitenize url yönlendirmeli koyabilirsiniz, bunda hiç bir problem yoktur. 

3.Bu yöntem kesin çözümdür. Bu yöntemi yapamadıysanız yada hata aldıysanız diğerlerini yapmanızı öneririm. Yöntem gayet basittir.

Öncelikle swf dosyasının elimizde olması gerekiyor. Dosyada clicktag olması gerekiyor. clicktag mouse tıklamasıdır. Tıklama sonrası web yönlendirmesi yani... Tüm bunlar varsa reklamınız convert edilmeye hazır demektir. Çok vakit kaybetmeden işleme başlayalım.

İlk olarak bu adrese girelim: https://developers.google.com/swiffy/





Sayfaya girdiğimizde convert seçeneğine tıklayalım



çalışma dosyasını seçtikten sonra burada gördüğünüz gibi yapıyorsunuz, sonrasında upload seçeneğine tıklıyorsunuz...



View seçeneğine tıkladıktan sonra reklamınız html5 formatın da web sayfanızda görüntülenecektir. Açılan reklamı web sayfanızın boş bir köşesine sağ tıklayarak sayfayı farklı kaydet dediğinizde ARTIK BİR HTML5 REKLAMINA SAHİP OLACAKSINIZ!


VİDEO ANLATIM İÇİN


Anlatım işinize yaramışsa facebook sayfamızı beğenip aklınıza takılan her türlü soru için bizimle irtibat kurabilirsiniz...

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar