Örnek Sinopsis-YOROS KALESİ


YOROS KALESİ

YAZAN- Ali Tuğrul ÖZTÜRK

TARİH- MART 2014

ŞEHİR- İSTANBUL/BEYKOZ

 

Yoros kalesi İstanbul'da Anadolu Kavağı sırtlarındaki Doğu Roma döneminden kalma kaledir. İmparatorluk zayıf düştükten sonra Cenevizlilerin eline geçmiş ve uzun süre onların elinde kalmıştır; bu yüzden bir Ceneviz kalesi olduğu inancı doğmuştur.

Adının nereden geldiği kesin olarak bilinmemektedir. "Kutsal yer" anlamına gelen Hieron'dan geldiği görüşü oldukça yaygın olmakla birlikte, antik çağ tanrılarından Zeus'un sıfatı olan "uygun rüzgarlar" anlamına gelen ourios'tan geldiği de iddia ediliyor.

Bu yer hakkında önemli bilgilere ve tarihi dönemlerdeki oynadığı role değineceğiz. İstanbul da bir çok kişinin farkına varmadığı tarihi yerlerden sadece birisidir.Şayet İstanbul daki birçok kalenin kapladığı alandan daha büyük bir alanı kaplar ve kalenin bulunduğu noktadan bakıldığında İstanbul ayaklarınızın altında gibidir. En azından kale size bu hissi verir.

İstanbul’un bir çok  gezilesi görülesi tarihi yerleri vardır.Bunlardan popüler olanlara zaten kolaylıkla gidilebiliyor.Bu yerler dışında İstanbul da mutlak gidilmesi ve görülmesi gereken yerler vardır.

Yorumlar

  1. bizimle aynı ödevler mi veriyorlar size ne yapıyorlar anlamadım ki :D biz de snopsis, tretman, çekimleme senaryosu, ayrımlama senaryosu yazıp bir kısa film çektik ödev olarak. Teknik kısımları kaldı sadece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders tv de dış çekimdi bizim:) vize ödevi olarak İstanbul da bir yer yada herhangi bir meslek tanıtımıydı. Olay televizyon da herhangi bir kanalda geçiyor gibi olmalıydı, bende tv8'i yaptım gezi programı gibi.Sizin filmin konusu neydi? kurgusunu tamamladınız mı?

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar