KADERİNİZİ KENDİNİZ BELİRLEYİN

KADERİNİZİ KENDİNİZ BELİRLEYİN

Atilla roma imparatorunun kızı ile evlenmiştir.Hali ile karısının çeyizi olarak toprak alması gerekiyordu.O zamanda kraliyet ailesinden olan kadınlar evlendiklerinde hak ettikleri toprakları yada variyetlerini beraberinde getirirlerdi. Atilla'nın da evlenmesindeki en başlıca sebebler den biriside buydu.Ama bazen işler beklediğimiz gibi gitmez.Çeyiz olarak roma atilla'ya topraklarının işe yaramaz çorak ve bir o kadarda küçük bir alanını verir.bunun üzerine Atilla topraklarının yarısını çeyiz olarak  isteyecektir.Ama öncesinde kusursuz ordu için çalışmalara başlar.Zaten hali hazırda bulunan ordu için bir yapılanmadan çok orduya bir strateji gerekiyordu.Özellikle de savaşıcakları güçlü zırhları bulunan roma ise kesinlikle körü körüne savaşa girilemezdi.Ama hayır bu savaş Atillanın kendisini ve  ordusunu kanıtlaya bileceği bir savaş olabilirdi.Roma ordusunu meydan muharebesinde alt etmek sadece üstün bir ordunun ve kumandanın yapabileceği bir işti.Yani tam Atillaya göre bir işti.
      Her şeyi göze alan Atilla romanın gazabı olmak için geliyordur.O süre zarfında romalılar Atilla'nın kendilerini karşısına alabileceğini tahmin etmiyorlardı. Bilmedikleri şey Atilla onlara Tanrının gönderdiği cezalandırıcı olduğu idi.
Atilla son kez istekte bulundu tekrardan imparatorluk topraklarının yarısının teslim olması durumunda kimsenin kanının dökülmeyeceğini söyledi.Buna karşın romalılar kanın dökülen siz olacaksınız ve size verdiğimiz az beğenmediğiniz toprağa da el koyuyoruz. Bundan sonrası için seçim sizindir.Kaderinizi kendiniz belirleyin!
Atilla'nın başından kaynar sular dökülmüş gibiydi.Artık gözünü iyice karartan Atilla, Romanın üstüne yürüyecektir.
Yaklaşık 200.000(iki yüz bin) kişiden oluşan dev ordusu.Savaş için çıldırıyordu.Ordudaki tüm askerlerin silah giderleri karşılanmıştı.Arka saflarda ve yüksek tepelerde okçular yerleşmiş ve emri bekliyorlardı.Ordunun tek eksiği zırhlardı.Atillaya göre zırhlar hun ordusunu yavaşltır, ve orduya yenilgi getirir.Hun ordusu hızlı hücumları ile başarı elde eder.
Bunun yanı sıra romalılar 200.000(iki yüz bin) kişiden fazla zırlı ve süvariden oluşan ordusu ile savaşıcaklardır.Atillanın ordusu daha çok barbarları andırırken roma ordusunın zırhlarının parıltısı tedirginlik yaratılacak şekilde idi.Roma taktiklerinden olan süvari çıkışı ile hun ordusunu bölüp içine girmeyi planllayorlardı.
Plan çok  güzeldi fakat sıradandı.Hunları yenebilmek için sıradan bir savaş stratejisi gerçekten de ironik olurdu.
Savaş başlamıştı İki orduda birbirine girmişti.Daha önceden görülmemiş tarzdan bir savaştı askerler geri çekilmiyordu.Körü körüne daha kılıcını savurmadan ölenler vardı.Ama sanki bu gün için yaşamış gibiydi.Gök yüzünde sisli bir hava vardı. Savaş alanı kanlar içerisinde. Meydandaki tüm askerler hayatını kaybetmişti.Atillanın yanındaki özel askerler ve aynı şekilde roma kralının yanındaki askerler dışında herkes hayatını kaybetmiş ve yaşayanlarda ağır yaralı bir biçimde meydandan kaldırılmıştı.
Romalılar karşısındaki Atillanın ne kadar kudretli biri olduğunu anlarlar ve bunun için tekrar ordu toparlamaya çalışırlar.Ama yetersiz çırpınışlardır Atilla'nın haberi gelir.100 bin kişiden fazla orduya ulaşmıştır.Romalıları büyük bir korku sarar artık ölüm onlar için anlamı Atilla idi.Siyasetçiler,askerler,çocuklar,anneler,saray görevlileri yani tüm halk korku içindedir.Bukadar kayıp veren bir ordu bu kadar kısa sürede nasıl toparlanır?
Söz konu Atilla olunca hayeller somutlaşır tabikide.
Din adamlarına göre; 'Biz dini görevimizi yerine getiremedik tanrıda cezamızı verdi'(Atilla ile)
Atilla tür ordusunu toplar ve romanın üstüne yürür.Baş papaz atilla ile konuşmak ister.Atilla böyle konuşma davetlerini reddetmezdi.
Papaz Atillanın ayağına kapanır.Tanrı aşkına saldırma.İnsanlar ölmesin bir sürü masum insan ölecek.Saldırman ordunun sağlığı açısındanda iyi olmaz.Geçen savaş bizi çok yıprattı halkımız bulaşıcı hastalık olan vebaya yakalandı.Bizimde cezamız bu halkımız bu şekilde ölüyor.Sende bu durumdaki bir halka saldıracak bir hükümdar değilsin.
Yüce Atilla Tanrının bizi cezalandırdığının farkındayım ama cezası sen olma lütfen...
Atilla papzın bu sözlerinden sonra romadan geri çekilir.Tabi veba hastalığının da etkisi büyüktür.

İLETİŞİM:https://twitter.com/alitugrulozturk

Yorumlar

Popüler Yayınlar